×

Error message

Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1389 of /home/fingermk/public_html/lagagrolider.mk/includes/bootstrap.inc).

ЛАГ АГРО ЛИДЕР дел од првиот транснационален состанок за проектот Green Up Yourself во Мадрд,Шпанија

Од 18ти до 20ти Април 2023 година претставници на ЛАГ АГРО ЛИДЕР зедоа учество на првиот транснационален состанок во рамките на проектот GreenUpYourself кој се одржа во Мадрид, Шпанија. Овој нов европски проект на програмата Еразмус+ е предводен од шпанската фондација Fundación Santa María la Real, во партнерство со партнер органзациите CIAPE - Italian Permanent Learning Centre Италија, IED Institute of Entrepreneurship Development Грција, CARDET Кипар, STEP Instutite Словенија и ЛАГ АГРО ЛИДЕР.

Проектот претставува иновативна иницијатива за промовирање на зеленото претприемништво помеѓу младите во руралните средини, преку кој ќе се создадат можности за развој на зелени бизниси низ идеите на младите од руралните средини.

На состанокот беа дискутирани проектните активности кои ќе се спроведуваат во следните две години насочени кон создавање на едукативни ресурси и алатки кои ќе одговорат на реалните потреби на младите од руралните средини за развој на зелено претприемништво.