×

Error message

Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1389 of /home/fingermk/public_html/lagagrolider.mk/includes/bootstrap.inc).

Повик за Експерт/ка за подготовка на Документ за јавна политика за намалување на степенот на скриената економија во земјоделскиот сектор на локално ниво

 Здружението за рурален развој ЛАГ Агро Лидер, на 01 мај 2023 година започна со имплементацијата на проектот “Промените започнуваат на локално ниво”. Проектот се спроведува со поддршка на регионалниот проект СМАРТ Балкан - Граѓанско општество за поврзан Западен Балкан (во понатамошниот текст СМАРТ Балкан), имплементиран од Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Центарот за истражување и креирање политики (ЦИКП) и Институтот за демократија и медијација (ИДМ), а финансиски е поддржан од Министерството за надворешни работи на Кралството Норвешка..

Главни цели на проектот се: Општа цел на проектот е да се зголеми вклученоста на граѓаните и граѓанските органзиации преку обезбедување на статистичка слика за степенот и составот на неформалното вработување во земјоделскиот сектор во Пелагониски регион и фокус на работниците кои имаат тенденција да бидат невидливи и меѓу најранливите категории на граѓани.

Понудите треба да се достават најдоцна до 10 декември 2023 година по електронска пошта на: lagagrolider@gmail.com, или директно во канцелариите на ЛАГ Агор Лидер, во затворен плик со назнака „Апликација за Експерт/ка за Документ за јавна политика со препораки и индикатори за скриената економија во земјоделскиот сектор на локално ниво.

Дополнителни инфомации во докомунетот прикачен подолу