×

Error message

Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1389 of /home/fingermk/public_html/lagagrolider.mk/includes/bootstrap.inc).

Дигитални алатки за комуникација со лица со попреченост

Локална Акциона Група АГРО ЛИДЕР во соработка со Здружение за промоција и развој на инклузивно општество ИНКЛУЗИВА, Ве покануваат на работилница "Дигитални алатки за комуникација со лица со попреченост".

Информатичката и комуникациска технологија (ИКТ) има потенцијал и да го подобри пристапот на лицата со попреченост, но и да придонесе кон создавање бариери. Важно е да се запамети дека лицата со попреченост имаат многу различни потреби за пристапност и дека постојат различни начини да се направи технологијата достапна за сите, имајќи во предвид дека со промената на технологијата се појавуваат нови потреби за пристапност.

Г-ѓа Благица Димитровска - претставник од Здружение за промоција и развој на инклузивно општество ИНКЛУЗИВА ќе ги презентира можностите за обезбедување достапност на веб страни за лица со попреченост.

Придружете ни се за заедно да дадеме придонес за инклузивно општество!