×

Error message

Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1389 of /home/fingermk/public_html/lagagrolider.mk/includes/bootstrap.inc).

ЛАГ АГРО ЛИДЕР по трет пат ја добива поддршката на READ за промоција на литературни дела

ЛАГ АГРО ЛИДЕР благодарение на посветеноста на нашиот Звонко Димоски по трет пат ја доби поддршката на READ-Regional Network for Cultural Diversity за промоција на литературни дела од женски автори од регионот.

Во едицијата на ЛАГ АГРО ЛИДЕР во изминатиов период со поддршка на READ успеавме да ги преведеме на македонски јазик делата “Мајка ми знае што се случива по градовите” на Радмила Петровиќ и ”Денови со полна месечина” на Витомирка Требовац, а во наредниот период за љунителите на пишаниот збор достапна на македонски јазик ќе биде збирката “Bile İsteye” на турската поетеса Gonca Özmen.