×

Error message

Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1389 of /home/fingermk/public_html/lagagrolider.mk/includes/bootstrap.inc).

МЛАДИНСКА РАЗМЕНА „Стари занаети, нови времиња“ ЕРАЗМУС+, КА1

Идејата на проектот: Идејата за оваа младинска размена произлезе од заедничката потреба на вклучените партнери за подигање на свеста на младите за важноста од познавање, зачувување и промовирање на нивните национални култури и традиции во модерен, актуелен контекст кој се заснова на на дигитализација и иновации.

Целите на проектот се:
1. Да се подигне свеста на 20 млади луѓе за важноста да се одржуваат старите традиционални занаети за да можат да разберат кои сме биле, и кои сме денес и да го зачуваат националниот идентитет на земјата и културното наследство.
2. Да се развијат дигиталните вештини на 20-те млади луѓе кои се вклучени со цел да се зголемат нивните шанси за вработување и да се подготват за денешниот свет со помош на технологијата
3. Да се промовира соработка помеѓу 20 млади луѓе кои доаѓаат од различни култури, социјални и економски средини, вклучително и 8 млади луѓе кои доаѓаат од ранливи групи (Роми, млади луѓе кои живеат во руралните средини, млади луѓе со образовни и економски потешкотии)

 

Организација носител на проектот ASOCIAȚIA TINERI PENTRU COMUNITATE BISTRIȚA https://asociatiatineripentrucomunitate.ro/ 
Партнер организации: Associazione InCo-Molfetta, Italy LAG Agro Leader, Macedonia Ecoworld Rhodopes, Bulgaria