×

Error message

Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1389 of /home/fingermk/public_html/lagagrolider.mk/includes/bootstrap.inc).

ЛАГ АГРО ЛИДЕР и СОУ Орде Чопела – Прилеп заеднички го одбележаа 8ми Март 23

Со извонредната изведба на бендот “Библиотека”, поетско читање на дела од едицијата на ЛАГ АГРО ЛИДЕР “Женските гласови на балканската рурална поезија” подготвена од Звонко Димоски изложба на илустрации на Зоран Кардула од хероините за женски права како Роза Луксембург, Клара Цеткин но и хероините кои ја одбележуваат историската борба за правата на жените, мир и развој во нашата држава како Роза Плавева, Накие Бајрам, Анастасија Узунова, Ана Малешевска, Зоица Иванова, Павлина Пројчева, Елпида Караманди, Вера Јоциќ, Ибе Паликуќа, и многу други кои со својата решителност и впечатливост се инспирација за нас и идните генерации за општествени промени и права на жените го одбележавме 8ми Март- денот на жената во срцето на Прилеп кај Градскиот Саат.

Со овој настан се упати повик до сите, храбрите жени и мажи што ќе ја кренат општествената свест за личните, работничките и сите други права на индивидуата, и ќе покажат дека рамноправноста е неопходност за успех.