Промоција на книгата „Денови со полна месечина“ од Витомирка Требовац.

Денес беше промовирана книгата „Денови со полна месечина“ од Витомирка Требовац во препев на Звонко Димоски. Ова е втор проект на Лаг Агро Лидер поддржан од  READ-Regional Network for Cultural Diversity 

Настанот беше проследен со поезија, музика, а воедно и хуманост преку давање на донации за лекувањето на нашиот сограѓанин Михаил.

Благодарност до READ за ентузијазмот, поддршката и можноста тимот на Лаг-от да ја осмисли и реализира едицијата “Женска Балканска Рурална Поезија”.