×

Error message

Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1389 of /home/fingermk/public_html/lagagrolider.mk/includes/bootstrap.inc).

„Со љубов и книга за старите лица“

Почитувани,

 

Чест ни е да Ве поканиме на настанот „Со љубов и книга за старите лица“ што ќе се одржи на 23.08.2021 (понеделник) во 09:30 часот во Домот за стари лица "Киро Крстески - Платник" Прилеп

Градската библиотека„Борка Талески“ Прилеп ќе донира литература за штитениците и станарите на домот за стари лица „Киро Крстески-Платник“ од Прилеп.

А, со почеток на септември, во соработка со домот, со аудио запис, до овие наши сограѓани ќе ги доближиме делата на Марко Цепенков, Стале Попов, Блаже Конески, Коле Чашуле ...

 

Локалната Акциона Група АГРО ЛИДЕР во Домот за стари лица создадоа зелена површина за да го разубават престојот на лицата во Домот за стари лица, а во најава се нови иницијативи насочени кон подобрување на условите и услугите во оваа установа.

 

Грижата за граѓаните од трето доба, треба да биде наш заеднички императив!

Колку посензибилизирани, похумани сограѓани, толку попријатна атмосфера за станарите во оваа установа, која што во последниве 4 години, значително ги подобри условите за живот и работа!

 

 

Со почит,

Марина Тошеска

Локална Акциона Група АГРО ЛИДЕР